jocuri cazino

Probabilități și șanse de câștig la jocuri cazino de video poker

Sunt multe jocuri cazino de video poker care se numără printre preferatele jucătorilor, pokerul fiind unul dintre cele mai populare jocuri de masă, dar ce șanse de câștig ai într-un joc cazino de poker? Și cum funcționează sistemul de probabilități? În principiu, jocurile cazino de video poker sunt diferite față de acele jocuri  tradiționale de poker, dar acest lucru nu afectează probabilitatea ta de câștig. Atunci când ai în mână cinci cărți de joc va trebui să vii rapid cu o strategie și să te gândești ce șanse ai să faci o mână bună cu cărțile tale și să câștigi jocul. Astfel, dacă vrei să ai parte de jocuri de cazino profitabile, este necesar să știi strategiile de joc și probabilitățile. Sunt multe modele care circulă pe net despre cum să câștigi la jocuri de video poker, care combinații sunt în favoarea ta, etc. În plus, având în vedere că sunt multe variante – oarecum similare – de jocuri de poker online, fiecare vine cu propriile caracteristici; așa că este esențial să fii adaptabil. Totuși, cam în toate jocurile de poker este nevoie să faci anumite formații de cărți câștigătoare.

Ce combinații de cărți câștigătoare poți forma la video poker

Ce formații de cărți câștigătoare poți avea în mână la jocul cazino de video poker? Înainte de a intra în probabilități este esențial să știi cu ce cărți și combinații poți câștiga la poker. Astfel, formațiile pe care le poți forma sunt: o pereche (adică două cărți de joc de același fel), două perechi, trei cărți de un fel, chintă (o mână cu cinci cărți de joc în ordine crescătoare), culoare (toate cele cinci cărți au aceeași culoare), full house (adică trei cărți de un fel și o pereche), careu (patru cărți de același fel), chintă mică (o mână cu cinci cărți de joc în ordine crescătoare și de aceeași culoare) și chintă mare sau roială (o mână cu cinci cărți de joc în ordine crescătoare, de la 10 la A, și de aceeași culoare). În cazul în care nu ai nicio formație de cărți câștigătoare în mână, atunci va câștiga jucătorul cu cartea cea mai mare. Acum hai să vedem ce probabilități de câștig ai la jocuri cazino de video poker.

Probabilități, strategii și șanse de câștig la jocuri cazino de poker

Când vine vorba de strategii de câștig, cel mai bine este să alegi jocurile cazino de video poker care sunt în favoarea ta. Această nu înseamnă neapărat că avantajul casei este redus, însă ai mai multe ocazii de a forma combinații de cărți câștigătoare. De exemplu, în jocul de video poker ai în mod normal o rată de câștig de 42% pentru perechi – cele menționate în paragraful anterior. Aceasta se aplică pentru orice pereche, nu doar perechii de cărți câștigătoare. În video poker este înțelept să te axezi pe formațiile de cărți câștigătoare pe care le poți forma cu cărțile pe care le ai în mână. Astfel, spre exemplu, dacă ai în mână o pereche, atunci poți aspira pentru o combinație de trei de un fel. Pe scurt: ai o pereche de 5 în mână, ceea ce înseamnă că dacă mai apare un 5 pe masă o să ai trei de un fel –  care valorează mai mult decât o pereche. Desigur, sfatul nostru este să încerci să faci full house sau careu. În orice, este o strategie mai bună decât să renunți la mâna ta. În plus, ai o probabilitate destul de mare să câștigi la jocuri de video poker.