pariuri darts

Ce tipuri de pariuri darts există și cum putem paria corect?

Darts este un joc în care niște săgeți mici sunt aruncate de către jucători pe o țintă fixată de un perete. Apărut cu secole în urmă, în Insulele Britanice, jocul era cunoscut în diverse variante. În prezent, dartsul ocupă un loc bine meritat în topul celor mai populare sporturi din întreaga lume și are niște reguli foarte stricte. Jocul este îndrăgit de jucători în pub-uri din Marea Britanie, Olanda, Scandinavia, Statele Unite ale Americii și altele. Cu toate că în România se practică, mai degrabă, la nivel de amatori, acest lucru nu nu îi împiedică pe doritori să își încerce norocul la pariuri darts.

Sumarul articolului 

În cadrul acestui articol, vei găsi următoarele informații utile:

1. Cele mai des întâlnite tipuri de pariuri darts

2. Cote pariuri darts

3. Cum analizezi corect un meci de darts

Le vom lua pe rând pe fiecare în parte și le vom discuta în cele ce urmează.

Care sunt cele mai des întâlnite tipuri de pariuri darts?

 • Înainte de a paria pe darts, se recomandă să faci o documentare temeinică pentru a vedea ce opțiuni de pariere ai. Iată care sunt, deci, cele mai frecvent întâlnite tipuri de pariuri darts:
  1. Câștigător meci (1×2) – este opțiunea care se referă la cine va câștiga meciul, iar în general, este validă și opțiunea de remiză;
  2. Câștigător meci (12) – se referă la un pariu de genul Draw No Bet (în care miza este rambursată în caz de egalitate);
 • Scorul exact – vizează scorul cu care se va încheia partida (3:7, 7:0, 6:6); 
 • Total runde – peste/sub (de obicei, linia este setată la 10.5);
 • 170 Checkout în meci – în general, putem paria dacă va fi un 170 Checkout, dar și pe sportivul care va câștiga;
 • Câștigător turneu – pariu pe jucătorul care va câștiga competiția respectivă.

De regulă, aceste opțiuni de pariuri darts, se găsesc la majoritatea agențiilor de pariuri online. Există și case de pariuri online care au mai multe variante de pariuri darts cum ar fi:

 • handicap leg
 • handicap tur linie alternativă
 • finalizare cu 9 săgeți în meci
 • total 180s
 • cele mai multe 180s
 • handicap 180s
 • cel mai mare checkout 
 • leg1
 • 180 în leg 1
 • red checkout – leg 1.

Ce cote pariuri darts există?

E adevărat că darts face parte din categoria sporturilor de nișă, dar acest lucru nu ne oprește să pariem – mai ales dacă știm că avem șanse mari de câștig. În continuare, vom prezenta câteva exemple de cote pariuri darts: 

Michael Van Gerwen – cota 2.20

Rub Cross – cota 8.50

Michael Smith – cota 13.25 

Gerwyn Price – cota 23.00 

Nathan Aspinall – cota  26.00

Gary Anderson – cota 8.00 

Peter Wright – cota 10.00 

Durrant Glen – cota 15.00 

James Wade – cota 26.00 

Daryl Gurney – cota 31.00 

În ce constau mai exact cotele zecimale și care sunt câștigurile? Să luăm drept exemplu prima selecție –  Michael Van Gerwen. Dacă vom paria 10 lei pe acest jucător, iar el va câștiga meciul, noi vom încasa 22 de RON și vom realiza un profit de 12 RON. 

10 RON * 2,20 = 22 RON 

Profit: 22 RON – 10 RON = 12 RON.

Cum analizezi corect un meci de darts

Pentru a efectua cât mai corect analiza unui meci de darts cu scopul de a profita de pe urma câștigurilor  la pariuri darts, va trebui să analizezi în primă fază istoricul celor doi oponenți care se vor întrece în competiție.

Încrederea în sine 

Principalul atu pe care îl au – sau ar trebui să îl aibă – toți sportivii de performanță este încrederea în sine. Dacă un jucător are o serie de partide câștigate acest lucru îi va spori în mod automat încrederea în sine. Tocmai din acest motiv, moralul îndeplinește un rol deosebit de important care poate influența rezultatele obținute. Așadar, încrederea în sine ar trebui să fie la cote maxime pentru a avea șanse mari de reușită. Cu toții știm că o imprecizie cât de mică poate afecta jocul. Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare în cadrul procesului de analiză a meciului de darts este verificarea unei statistici a oponenților în cadrul turneelor televizate, dar și a celor netelevizate. Cu toate că unii jucători sunt relaxați atunci când știu că îi văd doar participanții din sală, atunci când meciul este televizat și văzut de milioane de oameni, devin mai agitați și le este dificil să se concentreze. 

Tragerea la sorți 

Atunci când pariezi pe câștigătorul unui turneu de darts, trebuie să ții cont și de tragerea de sorți care contează probabil ceva mai mult ca în alte sporturi. În comparație cu tenisul, de exemplu, când vine vorba despre tragerea la sorți, nu există atât de multe reguli. De pildă, dacă în prima jumătate de tablou se află majoritatea favoriților, se poate întâmpla ca un jucător mai slab din jumătatea inferioară să ajungă chiar în finală. Din acest motiv, de multe ori vedem jucători buni eliminați încă din primele tururi, dar de asemenea întâlnim și jucători mai puțin cunoscuți care ajung în până în fazele finale ale competiției.

Stăpânirea de sine

Cei care reușesc să-și țină în frâu emoțiile și să aibă stăpânire de sine sunt, de regulă, jucătorii care reușesc să obțină rezultate bune. Dacă pariezi în timpul meciului, poți observa cu siguranță care dintre cei doi oponenți reușește să își controleze emoțiile mai bine. Un meci de darts, pornește de la 501 de puncte, iar punctajul maxim care poate fi realizat după aruncarea a 3 săgeți (într-o singură mână) este de 180 puncte. Aceste rezultate sunt greu de atins mai ales de către jucătorii care nu se află în fruntea clasamentului. Pe măsură ce jocul se apropie de final, unul dintre cei doi adversari poate deveni mai agitat, la gândul că poate rata, iar din cauza faptului că nu își stăpânește emoțiile, nu va reuși să închidă jocul.

Acum că ai citit ghidul și ești gata de joc, rămâne doar să intri pe una din casele de pariuri recomandate pe CazinoMobil.ro și să începi să pariezi! Intră în pagina Case Pariuri și joacă acum!