În cazinouri, chiar și în cele online, jocul de ruletă este unul din cele mai vechi jocuri de noroc. Acesta se desfășoară pe o masă specială, cu tăblia împărțită în 37 de numere, având la un capăt o ruletă cu 37 de diviziuni egale numerotate de la 0 la 36. Ruleta este unul din cele mai populare jocuri de noroc online și poate fi jucată chiar și live pe site-urile cazinourilor de top!

Jucătorii aflați la masă pariază pe numerele ruletei diferite sume de bani, pariurile încetând de obicei cu 10 – 20 de secunde înaintea opririi bilei aruncate de crupier împotriva sensului de învârtire al ruletei.

Diferite tipuri de pariuri

Se poate paria în diferite modalități și în orice combinație de numere. Unele cazinouri online au decis chiar anumite sume fixe pentru jocurile de ruletă. Parierea se face în chips-uri, fiecare jucător având o culoare separată pentru jetoanele sale. Convertirea în bani se face de obicei la casieria cazinoului sau la masa de ruletă.

Numele de ruletă provine din limba franceză însemnând  „roată micuţă”. În cadrul jocului de ruletă jucătorii pot paria pe apariţia unui număr, a unei culori sau a unei proprietăţi a numărului (par, impar sau cuprins într-un anumit interval). Jucătorii pot efectua pariuri multiple. Roata de ruletă cuprinde 37 de numere (de la 0 la 36) în cazul ruletei europene, iar dispunerea numerelor pe roată este următoarea: 0-32-15-19-4-21-2-25-17-34-6-27-13-36-11-30-8-23-10-5-24-16-33-1-20-14-31-9-22-18-29-7-28-12-35-3-26. Cei de la 888 mobil au una din cele mai variate game de jocuri de ruletă.

Prima formă de joc de ruletă a apărut în Franţa, în secolul XVIII, fiind o combinaţie de mai multe jocuri. În 1843, în oraşul Homburg, francezii François and Louis Blanc au introdus în cadrul cazinoului lor jocul de ruletă cu un singur zero pentru a depăşi concurenţa celorlalte cazinouri din oraş. Ulterior, jocul de ruletă cu 36 de numere s-a răspândit în Europa şi America devenind cel mai popular joc de cazino. Când Germania a interzis jocurile de noroc în 1860, familia Blanc s-a mutat la Monte Carlo, singurul oraş din Europa unde cazinourile erau legale şi care a devenit, ulterior un fel de Mecca a jucătorilor pentru elită din Europa. Aici, jocul de ruletă cu un singur zero a devenit ” Regele jocurilor de cazino”. Ca un amănunt picant, există o legendă conform căreia Francois Blanc a făcut un pact cu diavolul pentru a obţine secretele jocului de ruletă. Legenda se bazează pe faptul că suma numerelor ruletei este 666 – numărul diavolului.

În continuare vă vom prezenta şansa de a câştiga la ruleta online cu un singur zerou, aşa cum reiese ea matematic.

Șanse atractive de câștig

Avantajul casei (organizatorului/cazinoului) este de 2,70% , ceea ce înseamnă un procent de câştig de 87,30% pentru jucător. În comparaţie, alte jocuri de noroc online au un procent de câştig situat între 70 şi 90% .

Atunci când alegeți jocuri de noroc online de ruletă, trebuie să știți care sunt șansele la masa de joc. Acest lucru poate părea puțin complicat la început, dar nu vă descurajați, este foarte ușor. Cunoscând care sunt șansele dvs. de câștig la aceste jocuri de noroc online, puteți juca ruletă într-un mod cât mai aproape de realitate și vă veți bucura mai mult de acest joc. Șansele jocuri de noroc online sunt universale, însă fiți atenți la diferențele care pot apărea din cauza particularităților locale și la regulile suplimentare care sunt în avantajul dvs.

Mai întâi, trebuie să înțelegeți că șansele la masa acestui joc de noroc online, ca și în realitate, depind de felul cum le calculați. Aveți 36 de numere și un zero, marcate pe roată, aceasta înseamnă că șansele dvs. ca să iasă un anumit număr sunt de 1 la 36. Aceasta este baza de calcul pentru șansele dvs. la masa acestui joc de noroc online și de aici încolo puteți face orice pariu specific.

Tipuri de pariuri

Pariurile pe o sumă de bani egală sunt pariurile în care plata dvs. este de 1 la 1. Acestea includ pariurile pe roșu sau negru, pare sau impare și superioare sau inferioare. Șansele oferite de aceste pariuri la masa de ruletă nu vor fi proporționale cu plata, de vreme ce cazinoul trebuie să câștige și el. Diferența dintre plată și șanse este ceea ce se numește avantajul casei.

Cele mai proaste șanse la aceste jocuri cu noroc online apar dacă alegeți să pariați pe seria de numere numită pariul pe cinci numere (sau pe cutia de cinci). Acest pariu se poate face numai la ruleta americană, deoarece include zeroul dublu (0, 00, 1, 2 și 3). Avantajul casei la acest pariu este de 7,89% și majoritatea jucătorilor stau pur și simplu departe de el.

În realiate, ca și la alte jocuri de noroc online, puteți paria pe multe numere odată, în pariurile de coloană. Acestea sunt marcate în exteriorul grilei tabelului și reprezintă toate numerele incluse în coloana de deasupra. La ruleta europeană, șansele la masă pentru pariurile de coloană sunt de 2,08 la 1, iar la ruleta americană de 2,17 la 1. Plata este de 2 la 1. Comparați aceste șanse la masa de ruletă cu pariul pe un singur număr, care are un câștig de 35 la 1.

Pe măsură ce ați început să înțelegeți bazele șanselor la masa de ruletă, observați că cea americană este o alegere proastă, pentru că îi conferă întotdeauna un avantaj mai mare casei, indiferent de tipul de pariu pe care-l faceți. Concentrați-vă pe mesele virtuale cu aceste jocuri de noroc online și încercați să găsiți versiuni cu opțiuni speciale. Dacă jucați la o roată care vă permite să participați gratuit la încă o rundă atunci când bila cade pe zero, acest lucru vă va spori semnificativ șansele la masa de ruletă.