jocuri pe telefon

Tendințele anului 2017 în materie de jocuri pe telefon

Jocurile online de noroc, precum și pariurile sportive au înregistrat creșterea cea mai mare o dată cu dezvoltarea unor aplicații mobile specializate. Accesul la cazinourile online, de pe telefonul mobil sau tabletă, a schimbat considerabil maniera în care jucătorii acționează și accesează jocurile preferate. Prin urmare, în 2017, s-au distins următoarele tendințe referitoare la evoluția aplicațiilor și a noilor jocuri pe telefon.

Accesul de pe tablete va domina piața

 Deși, la nivel global, utilizatorii de smartphone-uri par a fi majoritari, studiile au demonstrat că numărul jucătorilor care folosesc tableta crește rapid. A fost previzionat că, până în 2018, încasările din jocuri pe telefon sau tabletă vor fi mai mult decât dublate, generând peste 8.2 miliarde de Euro. Această evoluție este datorată și apariției unor tablete cu opțiuni personalizate ce favorizează jocurile, oferind calitate HD, viteză de răspuns, rezoluție mare a imaginilor, precum și butoane specializate pe ecran.

Păcănelele ajung lider pe piața de jocuri pe telefon

Datorită atractivității, interactivității, capacității de a genera profit, precum și îmbunătățirilor constante aduse graficii, păcănelele au devenit preferatele utilizatorilor. Jucătorii pot alege dintr-o varietate de jocuri de păcănele, în funcție de preferințe și de sistemul de operare al device-ului. Din punct de vedere al tematicii, se pare că dintre toate variantele de jocuri pe telefon, păcănelele cu motive Sci-Fi vor reveni în forță; fapt datorat unor filme sau seriale precum Star Wars, Game of Thrones, Guardians of the Galaxy etc.

Se vor face demersuri pentru încorporarea realității virtuale în cât mai multe aplicații de „mobile casino”

Cazinourile și producătorii de jocuri de noroc sunt interesați și dispuși să investească în dezvoltarea și implementarea tehnologiei necesare încorporării realității augmentate sau virtuale în jocurile pe telefon. Deja există în piață câteva opțiuni de joc ce pot fi accesate de către utilizator (ruleta VR sau cazinoul VR), iar pentru a juca astfel de jocuri de pe tabletă sau telefon, în prezent, este nevoie de achiziționarea unui echipament specializat (ex. ochelarii Oculus).

Folosirea unor noi sisteme de plată (plata prin factură la telefon sau plata în Bitcoin)

Plata prin factura la telefon este cea mai accesibilă variantă de a face un depozit la un cazinou online, deoarece presupune trimiterea unui SMS cu suma pe care dorești să o depui sau poți stabili un credit lunar pe telefon, pe care nu îl poți depăși, urmând ca la sfârșit de lună să plătești factura către operatorul de telefonie mobilă. În prezent, doar în câteva țări europene este disponibil acest serviciu. Mai mult, începând cu anul 2016, în Marea Britanie se poate plăti la cazinourile online în Bitcoin. Popularitatea acestei monede a crescut considerabil datorită transparenței operațiunilor financiare (fiecare tranzacție este înregistrată într-o „succesiune de segmente” – blockchain – ce nu poate fi decriptată). Prin intermediul plății în Bitcoin, atât jucătorul cât și cazinoul pot urmări reciproc activitățile financiare.

Creșterea numărului de femei care joacă la cazinou, de pe telefonul mobil sau de pe tabletă

Aceasta tendință ascendentă se păstrează din 2015, dar în anul curent a înregistrat o creștere mai pronunțață. Cele mai active jucătoare sunt femeile cu vârste între 18 și 35 de ani.

Pentru a conchide, este important de menționat faptul că, o dată cu răspândirea rețelei 4G, cazinourile online se vor orienta tot mai mult spre dezvoltarea și perfecționarea aplicațiilor și a jocurilor pe telefon, deoarece rețeaua 4G satisface toate nevoile împătimiților de jocuri online de noroc, oferind accesibilitate, comoditate, viteză de răspuns și capacitate de joc la potențial maxim.